Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/97467

Aprendre a Ensenyar a Resoldre Problemes
Fortuny, Josep M. (Josep Maria)
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca; Universitat Autònoma de Barcelona
La finalitat general del projecte és la millora de la formació dels estudiants de magisteri i de professorat, pel que fa a la seva visió i els seus coneixements sobre l'ensenyament i aprenentatge de les matemàtiques, a partir d'una redefinició de les diferents assignatures de didàctica de les matemàtiques. Es pren l'aprenentatge de l'ensenyament de la resolució de problemes com a eix vertebrador de les assignatures, introduint la realitat de l'aula per mitjà de la interpretació de casos professionals gravats en videoclips. El projecte pretén elaborar materials docents així com dissenyar i experimentar noves metodologies, tant en l'àmbit presencial com virtual, i al mateix temps fomentar la coordinació del professorat que imparteix les assignatures de didàctica. Tot el material es recollirà en una base de dades en l'ADRE, que permetrà la consulta tant presencial com virtual dels materials docents i casos professionals recollits per parts de l'alumnat i professorat. Els objectius a assolits responen a la finalitat del projecte i estan relacionats amb moltes de les prioritats de la convocatòria, ja que impliquen, entre altres coses, la producció de material docent, l’experimentació de noves metodologies i la interrelació entre teoria i pràctica professional.
The overall aim of the project is to improve the training of students and teachers of teachers, with respect to their vision and knowledge on the teaching and learning of mathematics, from a redefinition of different subjects teaching of math. It takes learning teaching problem solving as a central axis of the subjects, introducing classroom reality through interpretation of cases recorded in professional video clips. The project aims to develop teaching materials and design and test new methodologies, both in the field as a virtual presence, while promoting coordination of teachers who taught the subjects of teaching. All material will be collected in a database in the ADRE, which allow for consultation both attendance as virtual teaching materials and professional cases collected by parties of students and faculty. The objectives achieved respond to the purpose of the project and are related to many of the priorities of the call, as they imply, among other things, production of teaching materials, Experimentation with new methodologies and interrelationship between theory and practice.
2011-02-08
37 - Educació. Ensenyament. Formació. Temps lliure
Matemàtica -- Ensenyament
Estudiants de magisteri -- Formació -- Catalunya
Ensenyament universitari -- Metodologia
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
59 p.
Report
Els ajuts de l'AGAUR;2006MQD00018
         

Full text files in this document

Files Size Format
2006MQD00018_Comú_i_lliure.pdf 968.9 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters