Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/97329

Disseny, modelat i fabricació d'una antena "trap" per aplicacions WLAN
Torres Compta, Pol
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria; Parrón Granados, Josep
En aquest treball s’ha dissenyat i fabricat una antena monopol en estructura planar capaç de treballar correctament a les freqüències WLAN de 2,45-2,5 GHz (802.11b/g) i 4,9-5,875 GHz (802.11a/h/j). Per arribar a aquest objectiu primer s’ha presentat el model de línia de transmissió acabada en circuit obert per simular el comportament d’una antena. S’han comparat i verificat els resultats amb el model d’antena de fil. Seguidament, s’ha estudiat el comportament que introdueix el fet de carregar l’antena amb un ressonador LC. Finalment, s’ha passat del model d’antena de fil a una estructura planar. Aquesta geometria ha permès la realització del trap LC de forma distribuïda a través d’un ressonador CLL. El principi de disseny de l’antena està basat en la introducció d’aquest ressonador CLL amb freqüència de ressonància situada entre les dos bandes de treball i que junt amb l’ajust dels diversos paràmetres que defineixen l’antena han permès obtenir més 1 GHz d’ample de banda a la freqüència de 5 GHz.
En este trabajo se ha diseñado y fabricado una antena monopolo en estructura plana capaz de trabajar correctamente en las frecuencias WLAN de 2,45-2,5 GHz (802.11b/g) i 4,9-5,875 GHz (802.11a/h/j). Para llegar a este objetivo se ha presentado el modelo de línea de transmisión terminada en circuito abierto para simular el comportamiento de una antena. Se han comparado y verificado los resultados con el modelo de antena de hilo. Seguidamente, se ha estudiado el comportamiento que introduce el hecho de cargar la antena con un resonador LC. Finalmente, se ha pasado del modelo de antena de hilo a una estructura plana. Ésta geometría ha permitido la realización del trap LC de forma distribuida a través de un resonador CLL. El principio de diseño de la antena está basado en la introducción de este resonador CLL con frecuencia de resonancia situada entre las dos bandas de trabajo y que junto al ajuste de los diferentes parámetros que definen la antena han permitido obtener más de 1 GHz de ancho de banda a la frecuencia de 5 GHz.
In this work we have designed and fabricated a monopole antenna in planar technology with an efficient dual-band operation at WLAN frequencies of 2.45 to 2.5 GHz (802.11b/g) and 4.9 to 5.875 GHz (802.11a/h/j). In order to achieve our objective we have presented the model of transmission line terminated in open circuit to simulate the behaviour of an antenna. Results have been compared and verified with the wire antenna model. It has also been analysed the behaviour introduced when the antenna is loaded with an LC resonator. Finally, the wire antenna model has been changed by a planar structure. This geometry has allowed us to make the LC trap in a distributed way through a CLL resonator. The principle of antenna design is based on the introduction of the CLL resonator with resonant frequency located between the two WLAN bands which together with a fine-tuning of the different parameters defining the antenna have achieved more than 1 GHz bandwidth around 5 GHz.
2010-09
621.3 - Enginyeria elèctrica. Electrotècnia. Telecomunicacions
Antenes (Electrònica) -- Disseny i construcció
Xarxes d'àrea local sense fils (Xarxes d'ordinadors)
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
PFC_PolTorresCompta_presentacio.pdf 956.1 KB PDF Presentació
PFC_PolTorresCompta.pdf 1.751 MB PDF Projecte

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters