To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2099.1/4506

Les flors comestibles; producció i conservació
Fabra Aguilar, Montserrat; Planes Agelet, Anna
Carazo Gómez, Núria; López Pérez, Dolores; Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia
Les flors s’han utilitzat en alimentació durant molts segles, en els últims anys haaugmentat l’interès del consumidor per elles, degut als possibles beneficis sobre la salut i a labellesa que aporten a la cuina. El seu cultiu podria ser d’interès en zones periurbanes però se’ndisposa de molt poca informació. El nostre propòsit va ser estudiar el comportament en cultiu ipostcollita de les espècies: Tropaeolum majus (caputxina), Tagete patula (clavell de moro),Dianthus chinensis híbrid ‘Telstar’ (clavell xino), Viola sp. (pensament) i Calendula(calèndula); totes elles conegudes des del punt de vista ornamental.El cultiu es du a terme al Maresme (Cabrera de Mar) i la postcollita a les instal·lacionsde l’ESAB (Castelldefels).S’observa que Tropaeolum majus enana presenta un major percentatge de germinació iun major desenvolupament vegetatiu, però una menor producció de flors.La tècnica del pinçat utilitzada en Tagete patula hauria provocat una aturada en eldesenvolupament de la planta, ja que la seva producció acumulada, als 2 mesos de collita, va sermenor. De la mateixa manera, s’observa una major producció amb baixa densitat de plantació.Com en clavell de moro, el Dianthus Chinensis hibrid ‘Telstar’ frena molt el seudesenvolupament amb podes dràstiques, pel que es recomana no utilitzar-les.Dels diferents envasos utilitzats, es va considerar el més adequat la terrinamicroperforada.Tot i que en general el millor tractament tèrmic sobre les flors collides i envasades enterrina microperforada, va resultar ser el de 2ºC, només Tagete patula manté la seva qualitatfloral després de dues setmanes.
Hem centrat el nostre treball en l’estudi de les flors comestibles ja que recentment s’hanposat de moda i és costos trobar informació sobre el seu cultiu, això ens va fer decidir a posar-hoen pràctica nosaltres mateixes i a estudiar-ne la producció i conservació a la comarca delMaresme.
2009-07-10
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria agroalimentària::Agricultura::Floricultura
Cookery (Flowers)
flors
comestible
cultiu
producció
postcollita
Cuina -- Flors
Flors tallades
Consulteu les condicions d'ús d'aquest document en el repositori original:http://hdl.handle.net/2099.1/4506
Research/Master Thesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters