Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/95542

La utilització dels sistemes de control electrònic monitorat a la població penada de Catalunya
Torres Rosell, Núria; Luque Reina, M. Eulàlia; Rodriguez Puerta, Ma. José (María José); Villacampa Estiarte, Carolina; Morón Lerma, Esther
La present recerca té per objecte l’estudi de la utilització dels sistemes de control electrònic monitorat a la població penada a Catalunya. La finalitat principal del projecte és la d’analitzar l’adequació d’aquests sistemes als fins que la llei penal, processal i penitenciària els encomana i valorar la viabilitat d’ampliació de la utilització d’aquests sistemes. L’interès en la realització d’aquest estudi deriva de la constatació, per una banda, de l’existència d’una àmplia oferta de sistemes tecnològics, en constant desenvolupament i millora, que permeten un seguiment i control dels individus en la comunitat, i per altra banda, de la progressiva incorporació d’aquestes tecnologies en la legislació penal i penitenciària. La recerca parteix de la base que en l’actual context de presons superpoblades, de creixent volum de la població interna en centres penitenciaris i de recerca de mesures de major control del risc, l’anàlisi de l’ús que s’ha donat a aquest recurs legal i la valoració que de la seva utilització en fan els subjectes involucrats en la seva aplicació pot resultar cabdal per al disseny de noves polítiques penitenciàries. A més, la recerca hauria de permetre plantejar l’eventual extensió d’aquests sistemes a un major nombre de supòsits en el mateix context del tercer grau penitenciari o bé fins i tot plantejar la seva utilització en la llibertat condicional o en altres àmbits de l’execució penal.
La finalidad principal de este proyecto es analizar la adecuación de los sistemas electrónicos monitorizados a los fines que la ley penal, procesal y penitenciaria les encomienda, y valorar la viabilidad de la ampliación de la utilización de estos sistemas a otros supuestos, tanto en el mismo contexto del tercer grado penitenciario o incluso en el de la libertad condicional u otros ámbitos de la ejecución penal.
The aim of this research is to analyze if the use of electronic monitoring is suitable for the objectives established for this system in the penal, procedural and penitentiary laws. Additionally, it intends to evaluate the viability of expanding the use of this system to further cases, including probation or other fields of the execution of sanctions.
2008
343 - Dret penal. Delictes
Control electrònic -- Presoners i presons -- Catalunya
Reincidència
Tractament penitenciari
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i el Centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i el Centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
82 p.
Working Paper
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
Documents de treball (Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada). Investigació;
         

Full text files in this document

Files Size Format
SC-3-151-08.pdf 377.0 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters