To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10609/1160

El comportament funerari a la Catalunya del segle XX : eixos d'una transformació cultural
Comas Gabriel, Imma
Universitat Oberta de Catalunya
Al començament del segle XX, l'enterrament era un ritual només amb components religiosos, i així ho vivia la majoria de la gent. A mesura que vam anar avançant en el segle, aquest sentiment religiós es va anar perdent. Si no es va perdre del tot, es va transformar de manera tan pronunciada que moltes vegades és destacable l'absència del component religiós en els enterraments actuals. Per mitjà de l'estudi etnogràfic de la informació de les persones entrevistades, veuré si les descripcions que em donen s'ajusten a la meva idea que en els enterraments del segle XX el ritual s'ha dessacralitzat.
A principios de siglo, el entierro era un ritual de componentes sólo religiosos, y así lo vivía la mayoría de la gente. A medida que fuimos avanzando en el siglo, este sentimiento religioso se fue perdiendo. Si no se perdió del todo, se transformó de manera tan pronunciada que muchas veces es destacable la ausencia del componente religioso en los entierros actuales. A través del estudio etnográfico de la información de las personas entrevistadas, veré si las descripciones que me dan se ajustan a mi idea que en los entierros del siglo XX el ritual se ha desacralizado.
At the beginning of the 20th century, burials were rituals involving religious elements only, and most people experienced them that way. As the century progressed, the religious sense began to dissolve. Though it did not disappear fully, it transformed itself in such a pronounced way that the absence of a religious component in today's burials is often notable. Through the ethnographic study of the information of the people interviewed, I shall ascertain whether the descriptions they give adapt to my idea that 20th century burial rituals have become demystified.
2010-06-10
Death
Tradition
Culture
Mort
Tradició
Cultura
Muerte
Tradición
Cultura
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
Bachelor thesis
Universitat Oberta de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters