Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/5049

Historic evolution and urban planning typology of Olympic Village
Muñoz, Francesc M.
Centre d'Estudis Olímpics
Article providing a broad historical overview of the role and typology of Olympic villages along the history of the Modern Olympic Games. This article was published in the book entitled ‘Olympic Villages: a hundred years of urban planning and shared experiences’ compiling the papers given at the 1997 International Symposium on International Chair in Olympism (IOC-UAB).
L'article ofereix una exhaustiva visió històrica del paper i la tipologia de les Viles Olímpiques. Aquest text es va publicar en el llibre “Olympic Villages: a hundred years of urban planning and shared experiences” que recull les ponències presentades en el simposi internacional sobre viles olímpiques de la Càtedra Internacional d'Olimpisme (CIO-UAB) l'any 1997.
El artículo ofrece una exhaustiva visión histórica del papel y la tipología de las Villas Olímpicas. Este texto fue publicado en el libro “Olympic Villages: a hundred years of urban planning and shared experiences” que recoge las ponencias presentadas en el simposio internacional sobre villas olímpicas de Cátedra Internacional de Olimpismo (CIO-UAB) el año 1997.
1997
79 - Diversions. Espectacles. Cinema. Teatre. Dansa. Jocs. Esports
Jocs Olímpics -- Urbanisme
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
26 p.
Conference Object
Working Paper
Centre d'Estudis Olímpics, UAB
Olimpisme i esport: working papers del CEO-UAB;91
         

Full text files in this document

Files Size Format
WP091_eng.pdf 146.5 KB PDF

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

Alonso Muñoz, Sergio; Sancho, José M.; Sagués i Mestre, Francesc
Alonso Muñoz, Sergio; Sancho, José M.; Sagués i Mestre, Francesc
 

Coordination

 

Supporters