Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/43811

Estudi per a un sistema de mesura de pes per a marmota alpina
Mir Izard, Josep
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria; Oliver, Joan (Oliver i Malagelada)
Aquest projecte tracta sobre la viabilitat de la construcció d’un sistema per al seguiment del pes d’una població de marmotes en alta muntanya. Bàsicament, es construeix una bàscula amb un sensor de força i un sensor de temperatura. Aquestes sortides analògiques es connecten a un microcontrolador ATmega8 que, mitjançant un algorisme desenvolupat en aquest projecte, està contínuament en escolta fins a detectar un canvi sobtat en el pes. Aleshores les dades s’enregistren i es guarden en una memòria SRAM per a, posteriorment, poder ser descarregades a un ordinador i analitzades per un programa que s’ha creat per a tal finalitat.
Este proyecto trata sobre la viabilidad de la construcción de un sistema para el seguimiento del peso de una población de marmotas en alta montaña. Básicamente, se construye una báscula con un sensor de fuerza i un sensor de temperatura. Estas salidas analógicas se conectan a un microcontrolador ATmega8 que, mediante un algoritmo desarrollado en este proyecto, está en continua escucha hasta detectar un cambio repentino en el peso. Entonces los datos se registran y se guardan en una memoria SRAM para, posteriormente, poder ser descargadas a un ordenador y analizadas por un programa que ha sido creado para tal fin.
This project is about the construction feasibility of a system for the follow-up of a marmot’s population weight in high mountain. We build a weighing scale with a force sensor and a temperature sensor. These analog outputs connect to an ATmega8 microcontroller that, with an algorithm developed in this project, is in continuous listening to detect sudden changes in the weight. When this happens, the data is recorded in a SRAM memory for, later, being able to download this data to a computer for it to be analyzed by a program that has been created for such purpose.
Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
2009-06
004 - Informàtica
Pesos i mesures -- Processament de dades
Microcontroladors
Algorismes computacionals
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
PFC_JosepMirIzard.PDF 1.716 MB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters