Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/43181

La vida d'un llibre: qui és en Pau?
Martos Mompart, David, 1991-
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca; Castillo Lapeira, Sergi
Treball de recerca realitzat per una alumna d'ensenyament secundari i guardonat amb un Premi CIRIT per fomentar l'esperit cientí­fic del Jovent l'any 2009.Es basa fonamentalment en l'anàlisi de les publicacions editorials, és a dir, el procés que segueix un llibre des que és acabat d'escriure fins que el trobem a les prestatgeries d'una llibreria. No obstant això, també aprofundeix en les alternatives de publicació que no són habituals i força desconegudes de cara al gran públic -encara que de mica en mica van guanyant terreny-, en les editorials catalanes més importants que publiquen literatura juvenil i en el mètode de treball d'un escriptor. Tot això enfocat des de la mateixa experiència pròpia: l'autor va decidir escriure una novel•la, va buscar una editorial interessada i va aconseguir-ho. En el treball s'hi explica pas a pas el procés d escriptura, el contacte amb Setzevents, la presentació de la novel•la a la llibreria Robafaves i els mètodes de difusió. A més consta de quatre annexos on hi apareixen una entrevista amb l'escriptor Rafael Vallbona, aclariments o notes a peu de pàgina i per acabar, fotografies que mostren moments de tota la vivència i parts rellevants del procés en general.
Research project carried out by a pupil of secondary education and rewarded with a Prize CIRIT to foster the scientific spirit of the Youth in year 2009. It's based on an editorial publication and the process that a book has to proceed, from the time it is finished until it is in a book shop or library. However, it is based on alternative publication, the most important catalan editorials and the job of writer, too. And all of this, from the own experience : the author has decided to write a novel, search for an editorial and ' Qui és en Pau' is in book shops now. In this project, he explains step by step how he wrote the novel, the contact with Setzevents Editorial, the presentation of the novel in Robafaves book shop and distribution methods. Finally, it includes an interview with Rafael Vallbona, clarifications and photos about all the experience.
2010-01-05
00 - Ciència i coneixement. Investigació. Cultura. Humanitats
Edició
Vallbona, Rafael, 1960- -- Entrevistes
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
47 p.
Bachelor Thesis
Els ajuts de l'AGAUR;2009PJ10217
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
2009PJ10217.pdf 329.6 KB PDF Treball principal
Glossari.pdf 28.07 KB PDF Glossari d'edició
Rafael Vallbona.pdf 70.50 KB PDF Entrevista a l'escriptor Rafael Vallbona

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters