Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/2202

El daltonisme a l'escola: quan el color és una dificultat afegida
Premis CIRIT per fomentar l'esperit científic del jovent (PJ)
Tort Regas, Olivia
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca
S’analitza la visió daltònica i les dificultats que aquesta comporta en l'àmbit escolar. D’una banda, partint de les conseqüències del daltonisme com a anomalia genètica i de la seva alta incidència en la població, es subratlla la importància de la detecció i els problemes –en especial psicològics- que es poden derivar de la manca de detecció precoç. A més, prenent d'una mostra d'exercicis reals - extrets de llibres utilitzats a les escoles i instituts de Catalunya- s'analitzen diverses situacions en què per arribar al contingut didàctic cal poder distingir els colors. L'estudi de les dificultats cromàtiques realitzat abarca les tres etapes educatives: infantil (aprenentatge de les vocals a través del color), primària i ESO( principalment els continguts de llibres de text). Finalment, es proposen solucions adreçades a les editorials, educadors, pares, mares i als mateixos afectats.
2006-07-26
Daltonisme -- Ensenyament
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
Report
Els ajuts de l'AGAUR;2005PJ00264
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
1.Treball de recerca. Daltonisme a l'escola.pdf 2.314 MB PDF Document principal que porta el títol indicat a la descripció
2.Doc. compleme ... nformació sobre l'anom.pdf 1.778 MB PDF
3.Doc. compleme ... el color per als daltò.pdf 348.2 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters