Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/204004

The Emergence and Governance of Euroregions: The Case of the Euregio on the Dutch-German Border
Perkmann, Markus
Amb una història que data de la dècada de 1950, la EUREGIO és un de les més antigues euroregions a Europa. Es pot considerar com un cas exitós d'una regió transfronterera (CBR) en el sentit que s'ha establert fermament com una agència de fronteres dins del seu tram de la frontera holandesa-alemanya. L'EUREGIO també ha estat una de les protagonistes principals darrere de l'Associació de Regions Frontereres Europees (ARFE), que en les últimes dècades va actuar per difondre el model d'euroregió a tot el territori europeu. Aquest capítol té diversos objectius. En primer lloc, es presenta el cas de la EUREGIO i presenta evidència sobre la seva història, estructura orgànica i polítiques. En segon lloc, s'analitzen les condicions del context en què la EUREGIO ha sorgit i les estructures de govern que es van crear com a resultat. Es fa especial èmfasi en la posició i el paper de l'Euroregió en el context més ampli del marc de governança europea multinivell generat per la política de cohesió de la UE. El capítol conclou amb un intent d'avaluar l'èxit i l'impacte de la EUREGIO i una discussió dels reptes relacionats amb la doble funció de l'EUREGIO com a representant dels interessos de les autoritats locals i les agències de cohesió de la UE posada en pràctica de les polítiques.
With a history dating back to the 1950s, the EUREGIO is among the oldest Euroregions in Europe. It can be considered as a successful case of a cross-border region (CBR) in the sense that it has firmly established itself as a border agency within its stretch of the Dutch-German border area. The EUREGIO has also been one of the main protagonists behind the Association of European Border Regions (AEBR) that over the last decades acted to spread the Euroregion model across the European territory. This chapter has several objectives. Firstly, it introduces the case of the EUREGIO and presents evidence on its history, organisational set-up and policies.1 Secondly, it analyses the context conditions under which the EUREGIO emerged and the governance structures that were created as a result. Particular emphasis is put on the position and role of the EUREGIO within the wider context of the European multi-level governance framework generated by EU cohesion policy. The chapter concludes with an attempt to evaluate the success and impact of the EUREGIO and a discussion of the challenges related to the EUREGIO’s dual role as representative of local authority interests and EU cohesion policy implementation agency.
2005
332 - Economia regional i territorial. Economia del sòl i de la vivenda
Cooperació transfronterera -- Alemanya
Cooperació transfronterera -- Països Baixos
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
32 p.
Working Paper
Institut Universitari d'Estudis Europeus
Working Papers On Line (WPOL);11/2005
         

Full text files in this document

Files Size Format
Núm. 11.pdf 179.8 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters