Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/200166

Intervenció educativa eficaç en justícia juvenil
Alba Robles, José Luis
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
La recerca presenta el resultat de la segona aplicació del Programa del Pensament Prosocial, Versió Curta per a Joves en una mostra de menors que han complert mesures judicials en un equip de Medi Obert de Lleida. Aquest programa cognitiu-conductual entrena en l’aprenentatge d’habilitats sociocognitives i valors que es requereixen per la competència social i s’ha aplicat amb èxit a joves infractors i adults de 14 països de tot el món a més de quaranta mil subjectes. La recerca aplica el programa utilitzant com a mètode un disseny pre-test i post-test amb grup de control. Dels resultats es destaca que l’aplicació del programa incorpora en la intervenció en medi obert un canvi important en el plantejament de treball, ja que els instruments estan específicament dissenyats per a menors que s’han mostrat més resistents a altres intervencions.
La investigación presenta los resultados de la aplicación de un Programa de intervención sobre jóvenes infractores en medio abierto en la ciudad de Lleida, para evaluar la validez de un programa cognitivo-conductual que ya se ha aplicado a más de cuarenta mil sujetos de 14 países de todo el mundo.
The research presents the results of an Intervention program applied on young infractors who were under probation in the city of Lleida. The goal of the research was to validate a cognitive-behavioral program that has been applied to more than forty thousand people from 14 countries all over the world.
2012-07-26
31 - Demografia. Sociologia. Estadística
Delinqüència juvenil
Intervenció educativa
Justícia de menors--Administració
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
118 p.
Working Paper
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
         

Full text files in this document

Files Size Format
doc_15716358_1.pdf 384.2 KB PDF

Show full item record

Related documents

 

Coordination

 

Supporters