Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/199203

Eficacia y Seguridad del tratamiento con Tocilizumab en pacientes con Artritis Reumatoide
Acosta Colman, María Isabel
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Marsal, Sara; Fonollosa, Vicenç
L'artritis reumatoide (AR) és una malaltia inflamatòria crònica de caràcter sistèmic que afecta de manera preferent a les articulacions. El tractament de l'AR ha canviat de forma radical en l'última dècada. Això és a causa del desenvolupament de nous tractaments biològics dirigits contra molècules directament implicades en la patogènesi de l'AR. Un d'aquests tractaments és el Tocilizumab (RoACTEMRA ®) un anticòs monoclonal humanitzat que bloqueja l'acció de la Interleucina-6. TCZ ha estat aprovat recentment per al tractament de l'AR. El present projecte té com a objectiu avaluar la seguretat i eficàcia de TCZ en pacients amb AR inclosos en l'assaig clínic ACT-SURE (MA21573), provinents de la consulta externa monogràfica de pacients amb AR de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.
La artritis reumatoide (AR) es una enfermedad inflamatoria crónica de carácter sistémico que afecta de forma preferente a las articulaciones. El tratamiento de la AR ha cambiado de forma radical en la última década. Esto es debido al desarrollo de nuevos tratamientos biológicos dirigidos contra moléculas directamente implicadas en la patogénesis de la AR. Uno de estos tratamientos es el Tocilizumab (RoACTEMRA®) un anticuerpo monoclonal humanizado que bloquea la acción de la Interleucina-6. TCZ ha sido aprobado recientemente para el tratamiento de la AR. El presente proyecto tiene como objetivo evaluar la seguridad y eficacia de TCZ en pacientes con AR incluidos en el ensayo clínico ACT-SURE (MA21573), provenientes de la consulta externa monográfica de pacientes con AR del Hospital Universitari Vall d’Hebron.
2012-07-05
616.7 - Patologia dels òrgans de la locomoció. Sistema locomotor i esquelètic
Artritis reumatoide
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
80 p.
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TR-AcostaColman (2).pdf 2.058 MB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters