To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10609/14761

QRP: An improved secure authentication method using QR codes
Pintor Maestre, David
Universitat Oberta de Catalunya
This paper presents the design and implementation of QRP, an open source proof-of-concept authentication system that uses a two-factorauthentication by combining a password and a camera-equipped mobile phone, acting as an authentication token. QRP is extremely secure asall the sensitive information stored and transmitted is encrypted, but it isalso an easy to use and cost-efficient solution. QRP is portable and can be used securely in untrusted computers. Finally, QRP is able to successfully authenticate even when the phone is offline.
Este trabajo presenta el diseño e implementación de QRP, un sistema de autenticación de código abierto que utiliza un factor de doble autenticación mediante la combinación de una contraseña y un móvil equipado con cámara. QRP es extremadamente seguro ya que toda la información sensible almacenada y transmitida está encriptada, y es también una solución fácil de usar y rentable. QRP es portátil y se puede utilizar de manera segura en las computadoras que no son de confianza. Finalmente, QRP es capaz de autenticar incluso cuando el teléfono está desconectado.
Aquest treball presenta el disseny i implementació de QRP, un sistema d'autenticació de codi obert que utilitza un factor de doble autenticació mitjançant la combinació d'una contrasenya i un mòbil equipat amb càmera. QRP és extremadament segur ja que tota la informació sensible emmagatzemada i transmesa està encriptada, i és també una solució fàcil d'usar i rendible. QRP és portàtil i es pot utilitzar de manera segura en els ordinadors que no són de confiança. Finalment, QRP és capaç d'autenticar fins i tot quan el telèfon està desconnectat.
2012-06-29
codis QR
códigos QR
QR codes
Application software -- Development
Programari d'aplicació -- Desenvolupament
Software de aplicación -- Desarrollo
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/
Master thesis
Universitat Oberta de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters