Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/196476

Los anticuerpos antinucleares en la artritis reumatoide: ¿factores predictores de ineficacia del tratamiento con anti-tnf?
Moltó Revilla, Anna
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Tena i Marsà, Xavier
L’objectiu va ser determinar si la presència de anticossos antinuclears en pacients amb artritis reumatoide (AR) condiciona una pitjor desposta al tractament amb anti-TNF. Es tracta d’un estudi tipus cohorte retrospectiu. Es van incloure 66 malalts amb crtieris ACR per AR que anaven a iniciar tractament amb anti-TNF i tenien una determinación basal de ANA. D’aquests 37 eren ANA positius i 29 ANA negatius. Es va observar una tendencia als 6 mesos de tractament entre els ANA positius a no presentar resposta (19% en els ANA positius enfront a 11% dels ANA negatius), sense poder establir diferencies estadísticamente significatives (p=0,081).
El objetivo fue determinar si la presencia de anticuerpos antinucleares (ANA) en pacientes con artritis reumatoide (AR) condiciona una peor respuesta al tratamiento con anti-TNF. Se trata de un estudio tipo cohorte retrospectiva. Se incluyeron 66 pacientes amb criterios de clasificación de la ACR par AR. que iban a iniciar tratamiento con anti-TNF y tenía una determinación basal de ANA. De éstos, 37 eran ANA positivos y 29 ANA negativos. Se observó una tendencia a los 6 meses de tratamiento de los pacientes ANA positivos a no presentar respuesta (19% en los ANA positivos frente a 11% en los ANA negativos), sin poder establecer diferencias estadísticamente significativas (p=0,081).
2012-06-07
616.7 - Patologia dels òrgans de la locomoció. Sistema locomotor i esquelètic
Factors antinuclears, Artritis reumatoide
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
29 p.
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TR-MoltoRevilla.pdf 402.0 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters