Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/183365

El desistiment del contracte al futur llibre VI del Codi civil de Catalunya
Arnau, Lídia
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
Es proposa que el legislador català reguli, de manera uniforme, el dret de desistiment al Llibre VI CCCat. Pot fer-ho, en el seu cas, fent ús o considerant els models de regulació uniforme que s´està proposant en el context de la revisió de l´acquis comunitari. És aquesta mateixa regulació comunitària la que avala una configuració del dret a desistir com a causa extintiva del contracte, amb eficàcia retroactiva o ex tunc, i, per tant, com a mecanisme que es projecte sobre un contracte perfeccionat, fins i tot consumat. Ara bé, aquesta configuració no hauria de privar al legislador català de l´oportunitat de considerar altres possibilitats: així, la d´articular la facultat de penediment en fase pre-contractual. Serien més d´una les tècniques que faciliten la reflexió abans de l´atorgament del contracte, en comptes de permetre-la després. Convertida en mecanisme post-contractual, haurà d´anar acompanyada de les disposicions que estableixin el règim del contracte mentre no transcorre el termini per a desistir, les conseqüències de l´eventual pèrdua de la cosa entretant no caduqui el dret, les condicions i requisits d´exercici de la facultat i la liquidació de la situació possessòria, en el seu cas. Els comentaris i suggerències que es proposen a l´estudi es formulen a propòsit dels preceptes que, relatius al desistiment, s´incorporaren als Treballs preparatoris del Llibre Sisè del Codi civil de Catalunya (document de 23.04.04)
En el trabajo se formulan diferentes sugerencias a proposito de la articulación del Codigo Civil de Cataluña en relación con la facultat de desistimiento del consumidor. El transfondo siempre es la regulación que de dicha facultad impone, como carácter mínimo, el Derecho Comunitario.
Different working proposals are being made as to the wording in the Civil Code of Catalonia on the consumer’s right to terminate a contract. As a permanent background in this area, there are the minimum regulations which are in place relating to this right under Community Law.
2012-04-18
347 - Dret civil
Dret civil --Catalunya
Consumidors--Protecció--Dret i legislació
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
81 p.
Working Paper
         

Full text files in this document

Files Size Format
CC-3-236-07.pdf 484.8 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters