Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/179822

Etiología y evolución a largo plazo de la hemoptisis amenazante en un hospital universitario.
Núñez Eroles, Víctor
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Orriols Martinez, Ramon
La hemoptisis amenaçant (HA) es una emergència de la qual la broncoscòpia i l’angiografia han millorat el pronòstic. L’objectiu d’aquest estudi va ser seguir la evolució d’aquests pacients a curt i llarg plaç. S’inclogueren els pacients ingressats per HA en un hospital de referència entre 1994 i 1996 als quals es realitzaren tècniques broncoscòpiques i angiografiques seguin la seva evolució als 5 anys. Les etiologies més freqüents varen ser les bronquiectasis i la tuberculosis. La broncoscòpia es mostra segura com a mesura de localització i terapèutica transitòria, la arteriografia va ser més definitiva a llarg plaç.
La hemoptisis amenazante (HA) és una emergencia cuyo pronostico ha mejorado gracias a la broncoscòpia y la angiografia. El objectivo de este estudio fue seguir la evolución de estos pacientes a corto y largo plazo. Se incluyeron los pacientes ingresados por HA en un hospital de referencia entre 1994 y 1996 a los que se realizaron técnicas broncoscopicas y angiograficas siguiendo su evolución a los 5 años. Las etiologías más frecuentes fueron las bronquiectasias y la tuberculosis. La broncoscopia se mostró segura como medida de localización y terapéutica transitòria, la arteriografía se reveló más definitiva a largo plazo.
2012-03-01
616.2 - Patologia de l'aparell respiratori
Broncoscòpia, Angiografia
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
22 p.
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TR-NuñezEroles.pdf 156.2 KB PDF

Show full item record

Related documents

 

Coordination

 

Supporters