Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/179760

Prevenció de riscs cardiovasculars en l’esportista. La Síndrome de Sobreentrenament.
Sanz de la Garza, María
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Cinca Cuscullola, Juan María; Serra Grima, Ricard
L’adaptació a l’entrenament aeròbic prolongat provoca a nivell cardíac modificacions estructurals i electrocardiogràfiques que es poden considerar parafisiològiques. Una planificació incorrecta de las càrregues de treball i factors externs estressants poden provocar una desadaptació a l’entrenament i de forma crònica en la Síndrome de Sobreentrenament. Aquesta síndrome es reflex d’un desequilibri del sistema autònom, podent presentar en les seves formes més desenvolupades manifestacions cardiovasculars greus. No es disposen actualment d’un marcador diagnòstic definitiu, sent la anamnesis dirigida el “gold standard”. El tractament consisteix en un descans actiu la durada del qual dependrà de la gravetat clínica.
La adaptación al entrenamiento aeróbico prolongado provoca en el corazón modificaciones estructurales y electrocardiográficas que podemos considerar parafisiológicas. Una planificación incorrecta de las cargas de trabajo y factores externos estresantes pueden concluir en una desadaptación al entrenamiento y de forma crónica en el llamado Síndrome de Sobreentrenamiento. Dicho síndrome es reflejo de un desequilibrio del sistema autónomo, pudiendo en sus formas más desarrolladas tener manifestaciones cardiovasculares graves. No disponemos actualmente de un marcador diagnóstico definitivo, siendo la anamnesis dirigida el “gold estándar”. El tratamiento consiste en un descanso activo dependiendo su duración de la gravedad de la expresión clínica.
2012-02-23
613 - Higiene en general. Higiene i salut personal
616.1 - Patologia del sistema circulatori, dels vasos sanguinis. Trastorns cardiovasculars
Esportistes-Aspectes fisiológics
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
69 p.
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TR-SanzdelaGarza.pdf 2.557 MB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters