Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/178866

Estrangers a les presons catalanes
Capdevila i Capdevila, Manel; Garreta Bochaca, Jordi
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
L’augment del nombre de persones estrangeres que s’ha produït al llarg dels darrers anys va comportar que l’any 2008 la Direcció General de Recursos i Règim Penitenciari (DGRRP a partir d’ara) plantegés al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada la necessitat de conèixer més en profunditat aquesta població i les seves característiques i necessitats específiques. Diversos interrogants concrets formaven part d’aquella demanda inicial i van quedar explícitament recollits en els objectius de la recerca que presentarem tot seguit. Un tema destacat va ser des del principi la constatació de les dificultats d’integració social de les persones estrangeres empresonades un cop acomplerta la pena, en el marc del complex context legal que regula l’estrangeria al nostre país. La finalitat d’aquesta recerca és donar un coneixement ampli i global de la realitat dels estrangers als centres penitenciaris catalans i de les seves possibilitats de futur, apuntant recomanacions que puguin ajudar la DGRRP a intervenir amb més eficàcia en aquest tema de gran actualitat i complexitat.
El estudio recoge los perfiles de los extranjeros que se encuentran en las prisiones catalanas, cual ha sido su trayectoria migratoria hasta el momento actual, qué expectativas tienen respecto a su futuro, así como sus opiniones en relación a su situación en prisión y el trato que recibe por parte de las autoridades penitenciarias. También se analiza pormenorizadamente su situación administrativa y de regularización. El estudio termina con 29 recomendaciones para la mejora de todos los ámbitos de la intervención penitenciaria.
The study contains the profiles of the foreigners who are in Catalan prisons, what their migratory route has been up to the present, their future expectations, and their opinions about their situation in prison and their treatment by the prison authorities. The study concludes with 29 recommendations for improvement in all spheres of prison intervention.
2011-12-02
31 - Demografia. Sociologia. Estadística
Presos estrangers
Emigració i immigració
Presons
Integració social
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
42 p.
Working Paper
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
Informe_executiuSC_1_082_10.pdf 246.0 KB PDF Informe executiu
part_iiiSC_1_082_10.pdf 86.38 KB PDF Part 3: Recomanacions
part_iSC_1_082_10.pdf 2.106 MB PDF Part 1: Perfils i necessitats

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters