Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/172926

Els menors i la violència contra la parella. Aproximació a les característiques psicològiques, sòcio-demogràfiques i judicials de les dues parts implicades
Amat López, Esther; Cruz Beltran, Emilia; Delgado Bautista, Pepi; Díaz Alonso, Mónica
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
L’estudi vol donar a conèixer les característiques psicològiques, sòcio-demogràfiques i judicials dels menors denunciats per agredir a la seva parella, alhora que també vol donar a conèixer les característiques sòcio-demogràfiques de les víctimes d’aquests joves. La recerca es circumscriu a la província de Barcelona. La mostra de l’estudi són 90 casos que van passar entre gener de 2007 i juny de 2010 amb la qualificació feta inicialment per la Fiscalia de Barcelona de: violència domèstica, maltractament en l’àmbit familiar, lesions, vexacions, actes/accions contra la integritat moral i violència física contra les persones, ja siguin delictes o faltes.
El estudio da a conocer las características de los menores denunciados por su pareja y al mismo tiempo se dan a conocer algunas características de las víctimas. La investigación se centra en 90 casos de la provincia de Barcelona que pasaron por la Fiscalía de menores entre enero de 2007 y junio de 2010 y que fueron calificados por ésta inicialmente como casos de: violencia doméstica, maltrato en el ámbito familiar, lesiones, vejaciones, actos/acciones contra la integridad moral y violencia física contra las persones. Se han estudiado todos estos hechos independientemente fuesen calificados como delitos o faltas.
The study discloses the characteristics of young people (under 18) reported by their partners for IPV. Some characteristics of victims are also included. The research focuses on 90 cases in the province of Barcelona who were prosecuted between January 2007 and June 2010. They were accused of different crimes or misdemeanors related with IPV.
2011-11-29
30 - Teories i metodologia en les ciències socials. Sociografia. Estudis de gènere
Justícia de menors--Administració
Violència envers les dones
Víctimes de delictes
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
185 p.
Working Paper
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
         

Full text files in this document

Files Size Format
SC_3_173_11_cat.pdf 712.3 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters