To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10609/8637

2010 Horizon Report: Iberoamerican Edition
Garcia, Iolanda; Peña López, Ismael; Johnson, Larry; Smith, Rachel; Levine, Alan; Haywood, Keene
Universitat Oberta de Catalunya. eLearn Center; The New Media Consortium
The series of Horizon Reports is the most tangible outcome of the New Media Consortium's Horizon Project, a qualitative research endeavour launched in 2002 which identifies and describes the emergingtechnologies with the greatest potential to have an impact on teaching, learning, research and creative expression in the global education field. This volume,the 2010 Horizon Report: Iberoamerican Edition, focuses on research in countries of the iberoamerican region (including the whole of Latin America, Spainand Portugal) and in the field of higher education. The 2010 Horizon Report: Iberoamerican Edition is the first to offer this regional contextualization and hasbeen produced by the NMC and the eLearn Center of the Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
La sèrie d'informes Horizon és el resultat més tangible del Projecte Horizon del New Media Consortium, un esforç de recerca qualitativa iniciat el 2002 que identifica i descriu les tecnologies emergents amb més potencial d'impacte en l'ensenyament, l'aprenentatge, la recerca i la expressió creativa en l'àmbit educatiu global. Aquest volum, l'Informe Horizon 2010: Edició Iberoamericana, se centra en la investigació en els països de la regió Iberoamericana (incloent-hi tota Llatinoamèrica, Espanya i Portugal) i en l'àmbit de l'educació superior. L'Informe Horizon 2010: Edició Iberoamericana és el primer que ofereix aquesta contextualització regional i ha estat produït per l'NMC i el eLearn Center de la Universitat Oberta de Catalunya.
La serie de informes Horizon es el resultado más tangible del nuevo proyecto de Media Consortium Horizonte, una investigación cualitativa iniciada en 2002 que identifica y describe las tecnologías emergentes con mayor potencial de tener un impacto en la enseñanza, aprendizaje, investigación y expresión creativa en el campo de la educación global. Este volumen, el Informe Horizon 2010: Edición Iberoamericana, se centra en la investigación en los países de la región iberoamericana (incluyendo el conjunto de América Latina, España y Portugal) y en el campo de la educación superior. El Informe Horizon 2010: Edición Iberoamericana es el primero en ofrecer esta contextualización regional y ha sido producido por el NMC y el eLearn Center de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
2011-07-29
technologies
higher education
Iberoamerica
temporal horizon
collaborative environment
social media
open content
mobiles
augmented reality
semantic web
tecnologies
ensenyament superior
Iberoamèrica
horitzó temporal
entorn col·laboratiu
mitjans socials
web semàntica
contingut obert
mòbils
realitat augmentada
Tecnologías
educación superior
Iberoamérica
horizonte temporal
entorno colaborativo
red social
contenido abierto
realidad aumentada
web semántica
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
Research paper
The New Media Consortium
         

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

Garcia, Iolanda; Peña López, Ismael; Johnson, Larry; Smith, Rachel; Levine, Alan; Haywood, Keene
Garcia, Iolanda; Peña López, Ismael; Johnson, Larry; Smith, Rachel; Levine, Alan; Haywood, Keene
Garcia, Iolanda; Peña López, Ismael; Johnson, Larry; Smith, Rachel; Levine, Alan; Haywood, Keene
 

Coordination

 

Supporters