Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/101289

Creació de material docent digital per l'assignatura transversal de Geoarqueologia
Estrada Aliberas, Rita
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca; Universitat Autònoma de Barcelona
En aquest projecte hem seguit desenvolupant i ampliant els continguts d’una assignatura de caràcter transversal entre Geologia i Arqueologia Prehistòrica aplicada als estudis universitaris. Aquesta ampliació s’ha dut a terme amb la creació d'un recull de fitxes amb les dades més rellevants d’alguns sepulcres megalítics de Catalunya fent especial esment als materials petris utilitzats en la seva construcció de per tal de poder desenvolupar i contextualitzar els resultats que s’assoleixin durant el curs. Cadascuna de les fitxes inclou per cada megàlit: 1) una situació geogràfica, 2) una part de descripció des del punt de vista arqueològic i 3) una part geològica amb la situació, descripció dels elements petris de les lloses tant a visu com al microscopi petrogràfic i una localització probable de l’àrea de procedència de les lloses. Això suposa un aprofundiment i ampliació de l'oferta pedagògica proposada que permet experimentar una metodologia d’ensenyament universitari més pràctica, aplicada i interactiva i s’emmarca en l’eix temàtic al voltant del qual es desenvolupa l’assignatura.
In this project we have continued to develop and expand the contents of a transversal geology and prehistoric archaeology course applied to university studies. This expansion was carried out by creating a data base with the most relevant Catalan megalith tombs, pointing to the stone materials used in its construction to develop and contextualize the results achieved during the course. Each file includes: 1) a geographical location of the megalith, 2) a description from the archaeological point of view and 3) a geological description. The latter includes the regional geology of the surroundings, a visual and petrographic description of the slabs and a probable location of the provenance area of the slabs. This project supplies practical pedagogic tools to work with interactive university teaching methodology and is part of the thematic axis around which develops the course.
2011-02-15
37 - Educació. Ensenyament. Formació. Temps lliure
Geoarqueologia
Ensenyament universitari -- Ensenyament assistit per ordinador
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
10 p.
Report
Els ajuts de l'AGAUR;2007MQD00017
         

Full text files in this document

Files Size Format
2007MQD00017_Comú.pdf 889.5 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters