Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/10083

Traficando identidades: la construcción del ethos intermedio en Crónica da Rua 513.2 de João Paulo Borges Coelho
Ahmed Can, Nazir
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres; García López, María del Mar
En Crónica da Rua 513.2 (2006), Borges Coelho construye un nuevo lugar de escritura en la literatura mozambiqueña. Se trata del espacio del ethos intermedio, constituyendo la indicianidad el culminar de esta configuración. En este estudio es analizado, a partir de una metodología interdisciplinar, el conjunto de estrategias utilizadas por el narrador que cristaliza la constitución de este ethos: la onomástica y el espacio-temporalidad. Estos aspectos serán estudiados en el conjunto de la novela y en el caso específico del personaje de origen indio, Valgy, añadiéndose el estudio de la voz y los grados de alteridad que emergen del texto
A Crónica da Rua 513.2 (2006), Borges Coelho construeix un nou espai d’escriptura en la literatura moçambiquesa. Es tracta de l’espai de l’ethos intermedi, constituint la indicianitat el culminar d’aquesta configuració. En aquest estudi és analitzat, a partir d’una metodologia interdisciplinària, el conjunt d’estratègies utilitzades pel narrador que conforma i cristal•litza la constitució d’aquest ethos: l’onomàstica i l’espai-temporalitat. Aquests aspectes seran estudiats tant en el conjunt de la novel•la com en el cas específic del personatge d’origen indi, Valgy, dins el qual s’hi afegeix l’estudi de la veu i dels graus d’alteritat que emergeixen en el text.
2008
82 - Literatura
Borges Coelho, João Paulo
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
Treball de recerca.pdf 1.111 MB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters